Teszt

Miért Kínoz Olyan Sok Férfit Az Önbizalomhiány És Hogyan Gyilkolhatják Meg Örökre ?

Önbizalom. 

Hányszor halljuk, hogy „ nincs semmi önbizalmam” vagy  „bárcsak magabiztos lennék, akkor eltudnám érni a céljaim” ?  Nos.  Igaz.  Lehetsz akár mennyire képzett egy területen, ha nincs meg a hozzátartozó magabiztosság, akkor nem fogod hasznosítani a tudást és mindig lesz egy kifogásod a cselekvésre..  Ez pedig azt jelenti, hogy soha nem fog kiteljesedni a benned rejlő potenciál és az egyetlen dolog, ami növekedni fog az életedben az a frusztráció..  +  mindig ott lesz a kérdés:  Mi lett volna ha… ??

 

..DE szerencsére nem kell, hogy ez veled is megtörténjen.

 

Azért írom ezt a blogot, hogy bebizonyítsam igen is lehetséges szert tenned a megingathatatlan magabiztosság érzésére, valósággal bármelyik területén az életednek.  Gyorsabban, mint gondolnád.  Sőt.. teljesen mindegy, hogy nő vagy, vagy férfi. Idős vagy fiatal. Fekete vagy fehér.  Egyik sem számít.  Ha követed azokat a stratégiákat, amiket megosztok Veled, akkor olyan javulást fogsz tapasztalni, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt és olyan szintre lépsz, ami könnyen „megijesztheti” a körülötted lévőket.. ( ugyanazokat az alapelveket, amelyekről szó lesz  használta már az ősember is több ezer évvel ezelőtt..  még akkor is ha fogalma sem volt róla. )

 

..de mit is akarunk megszerezni?

 

Az önbizalom nem más, mint a belülről jövő bizonyosság érzése, ami azt mondja, hogy képes vagy valamire.. ( na jó ez az én definícióm, de azt hiszem találó J  Ez az az érzés, ami cselekvésre ösztönöz.  Tiszteletet vált ki másokból és olyan kisugárzást kölcsönöz Neked, ami piszok ritka manapság. 

 

Apropó.

Statisztikailag a férfiaknak több önbizalma van, mint a nőknek.  Miért ?

Amíg a férfiak ereje abban rejlik, hogy egyszerre EGY dologra fókuszálnak, addig a hölgyek egyidejűleg képesek rengeteg irányba fordítani a figyelmüket..  ..ennek következtében nem tudnak annyi bizonyosságot érezni, még akkor sem ha a megosztott figyelem természetesen jön nekik.

 

 

Ha adhatnék Neked 5 Módszert, amelyek egyenként is megtízszerezhetik az önbizalmad, akkor ezek lennének azok:

 

 

Használd a tested!

 

Erről már biztosan hallottál tőlem, de ha nem akkor itt az ideje.  Mint bármelyik más érzelmet a magabiztosságot is Te hozod létre.

Ahhoz, hogy egy érzelmet előhozz nagyon különleges módon kell használnod például az arcizmaid…  különleges módon kell lélegezz.. és különleges módon kell azt a valamit elképzelned az elmédben.  Sőt.. Különleges módon kell saját magadat elképzelned hozzá..

 

Gondolj kérlek a legmagabiztosabb emberre, akit ismersz.  Fogadok, hogy messziről sugárzik róla, hogy bőven van önbecsülése.  Nem véletlen.  A kommunikációnk több, mint 50%-a testbeszéd.  Azért tudjuk leolvasni mások érzelmi állapotát a testükről, mert az univerzális.. ami annyit jelent, hogy ha tükrözünk valakit, az érzelmeit is érezni kezdjük.. ( kiváltképp ha a szokásos szókészletét is átvesszük Tőle, de erről majd később.. )

Most annyi a dolgod, hogy lemásold őket és Te is bizonyosságot varázsolsz a bizonytalanságból.

 

Az egyik kedvenc példám ez a Harvard tanulmány, mert végre tudományos alapon igazolja a testünk hatalmát az érzelmi világunk felett.

Ha 2 percig az alábbi pózban vagyunk a kortizol szintünk ( ami a stresszhormon ) 20 százalékkal csökken.  A tesztoszteron pedig 18%-al nő.   Ami azt jelenti, hogy megnyugszol és 33 %-al valószínűbb, hogy cselekedni fogsz..   Íme:

Fókusz

 

Amire fókuszálsz azt érzed ( még akkor is ha ott sincs )   ..és itt most nem is arra gondolok, hogy mire.. ..hanem arra hogyan…

 

Hallottam egyszer, hogy nem a szemünkkel, hanem a szemünkön keresztül látunk…  Amikor kevésnek érzed magad egy szituációban, akkor nem annyira a szituációval, hanem annak érzékelésével van bajod…

Tegyük fel egy nagyobb közönség előtt kell beszélned és egyáltalán nem vagy magabiztos.. sőt.. reszketsz a félelemtől.  Ilyenkor először a külvilágból származó ingerek érik el az agyad, majd az ezeket az ingereket dekódolva egy szűrön ( ami a világról alkotott térképed ) keresztül vezeti..  csak ezután jelenik meg az a kép az elmédben, amire végül reagálsz…

 

Tehát: Nem a valóságra, hanem az elménkben megjelenő képekre reagálunk.. ezeket a képeket viszont eltorzítja a tudatalattinkban lévő hiedelemrendszer.

Ha a meggyőződésed az, hogy ez a közönség goromba és érdektelen, akkor bármit is tesznek, ezen a lencsén keresztül kerül értelmezésre…

Ha tapsolnak talán gúnynak érzékeled..  ha semmit sem csinálnak az csak megerősíti a meggyőződésed…

Ezzel szemben ha abban hiszel, hogy szeretnek Téged és támogatnak, akkor is minden ezen a lencsén keresztül kap jelentést..

Ha nem tapsolnak, akkor talán azt gondolod rossz napjuk van.. ha tapsolnak egyszerűen beigazolódik amiben hittél.

Ha ezt megérted, akkor elkezdheted megvizsgálni azokat a helyzeteket ahol komoly önbizalomhiányban szenvedsz…  Mely meggyőződések láttatják veled úgy a szituációt, hogy Te “kicsinek” érzed magad ?

 

Nem lenne it az ideje kibelezni ezeket ?

Megmutatom hogyan. 

Apropó..  lehet, hogy a saját magadról alkotott képed is eltorzítja ez a hiedelemrendszer ?  Szerintem igen.

 

Globális Meggyőződések vs Az Identitásoddal kapcsolatos meggyőződések

 

 

Ha azt kérdezném Tőled, hogy miért nem mersz belevágni abba az üzletbe.. vagy miért rettegsz a vizsgák előtt, akkor mit felelnél ?

 

Ha jól sejtem olyasvalamit, hogy..

 

 • “Úgy érzem semmit sem tudok”
 • “Olyan, mintha nem lennék rá képes”
 • “Úgy érzem ez nem nekem való”

 

Kérdés!  Honnan jön az az “úgy érzem” ?  Miért nem érzed elég jónak magad ?

Ezt a jelenséget nem más okozza, mint a globális meggyőződéseink eltérése az identitásunkkal kapcsolatos meggyőződésektől.

Ha abban hiszel, hogy okosnak és képzettnek kell lenned egy állás betöltéséhez, de hited szerint Te buta vagy és ügyetlen, akkor mennyire fogsz bízni a dologban ?  Semennyire.

Ha hiszel benne, hogy a nők csak a kigyúrt, kopasz faszikat szeretik, Te pedig vékony vagy és hosszú hajú, akkor mennyire leszel magabiztos ha lépni szeretnél ?

 

Érzed a konfliktust amit a 2 meggyőződés közötti eltérés létrehoz?

Bárhol is legyen önbizalomhiányod az identitásoddal kapcsolatos meggyőződéseid garantáltan bűnösek…

Ez pedig elvezet minket a megoldáshoz, amit csak úgy hívunk, hogy…

 

Varázsigék, avagy minden igazi változás kezdete..

 

Felteszek  néhány kérdést és kérlek válaszolj rájuk!

 • Ki vagy Te ?
 • Ki nem vagy ?
 • Ki vagy a munkában ?
 • Milyen állathoz hasonlítasz a leginkább ?
 • Vakmerő vagy visszahúzódó vagy ?
 • Barátságos vagy goromba ? 
 • Adni vagy kapni szeretsz inkább ?

 

 A legfontosabb kérdés pedig:  Hogyan lettél az, aki ma vagy ? 

 

 • Természetesen kaptál egy testet, ami genetikailag meghatározott. Ez olyan, mint egy számítógépen a hardver ( a mechanikai rész )   Ez túl sokat változni már fog…
 • Erre a hardverre azonban rögtön a születésed után a környezeted elkezdett egy szoftvert installálni. Így alakult ki a világról alkotott modelled.. a hiedelmeid, az értékeid, az elvárásaid sokasága.. és  ennek a modellnek a része az identitásoddal kapcsolatos meggyőződéseid is..

 

Könyvet lehetne írni erről a kondicionálási folyamatról amin gyerekként és később keresztül mentünk, de látni fogod, hogy pl. a ránk használt jelzők, ( amiket gyerekként esélyünk sincs visszautasítani, mert a tudatos elmének ezen funkciója még nem aktív ), egyenesen a tudatalattinkban landoltak és sokat közülük a mai napig igaznak fogadunk el..

 

Bárhogy is válaszoltál a fenti kérdésekre, azok a válaszok jó eséllyel mások elültetett gondolatai a Te elmédben..   ..DE mivel igazként fogadtad el őket.. kontrollálják minden egyes mozdulatod…

 

Ha azt mondták buta vagy, abban hiszel..

Ha azt éreztették veled, hogy értéktelen vagy, akkor abban hiszel..  ( vagy csak azt a következtetést vontad le, mert például nem foglalkoztak veled annyit, amennyit szeretted volna.  Ha ez így van, akkor sajnos innentől olyan szituációkat vonzol, amelyek újra meg újra kiváltják belőled az “értéktelen vagyok” érzést )

 

A millió dolláros kérdés:  Miért ne ültethetnél az elmédbe pozitív képeket magadról tudatosan ?  ( a tudatalattit egyáltalán nem érdekli, hogy amit mondasz az jó vagy rossz. Egyszerűen igazként fogadja el és előbb utóbb megszilárdul benne )

Hogyan ?

Ehhez kellenek a varázsigék…

Tegyük fel gyerekként folyton azt éreztették veled, hogy buta vagy.

Később még az is előfordulhat, hogy tudod, nem vagy buta, de “legbelül” mégis annak érzed magad.  Ez az érzés a tudatalattiból származik..  A sok ismétlés ültette oda  a gondolatot, ami azóta irányít Téged..

 

Át kell programozzuk az elménket ha szeretnénk az érzéstől szabadulni!  Hogyan ?

Örülök, hogy kérdezed.

Egyszerű.  “Elültetjük” pontosan az ellenkezőjét..

 

“Nagyszerű érzés, hogy én vagyok az egyik legokosabb ember ebben a városban”.  Például..

 

A végtelenségig variálhatod a lényeg, hogy érzelmet váltson ki és az ellenkezője legyen a negatív meggyőződésnek. 

 

Egyszerű, de rendkívül hatásos módszer.  Írd le minden reggel 10X 3 hónapon keresztül és meglátod mekkora változást tapasztalsz az énképedben…    Tudom, hogy pofonegyszerű, de attól még gonoszul hatékony.

Egy hírhedt politikus a következőt mondta egyszer..

 

“Ha elég nagy hazugságot, elég hosszú ideig nevetve ismételsz, az emberek előbb utóbb elhiszik..”

 

..őt úgy hívták Adolf Hitler…

Próbáld ki!  Nem fogod megbánni.

 

+1 Férfiaknak..

 

Az egyik leghatásosabb módszer az önbizalmunk visszaszerzésére az, ha újra magunkhoz ragadjuk a maszkulin énünket.  Túl sok férfi megy végig egy olyan kondicionálási folyamaton, ahol feminin álarcot kell hordaniuk, mert csak így felelhetnek meg…

Ha Te maszkulin energiával születtél, de édesapád túlontúl domináns volt, vagy folyton anyukád kedvében akartál járni, aki a “nyájas” viselkedést jutalmazta.. sőt, aki büntette ha olyan domináns akartál lenni, mint édesapád, akkor jó eséllyel magadra vettél egy feminin álarcot.  Így alakul ki a tipikus “jó fiú” szindróma.

Innentől kezdve amikor erős akarsz lenni,  határozott..  irányító.. akkor egy tudatalatti vészjelző bekapcsol és szépen visszamész nyusziba..  ( mert az agyad szerint ha így folytatod az fájdalomhoz vezet )

Ebbe a blogba nem fér bele az egész folyamat kitárgyalása, de nem véletlenül hoztam fel…  Ha csak tudatában vagy ennek a jelenségnek, már az elkezdi megtörni ezt a mintát és lassan elkezdhetsz visszatérni a valódi DOMINÁNS énedhez. 

Apropó:  Honnan tudod, hogy van e egy ilyen éned ?  Kérdezd meg magadtól!

 1. Bosszant ha látok embereket domináns seggfej módon viselkedni ?
 2. Inspirálnak azok az emberek, akik erősek, vezetnek és tudják mit akarnak az életben ?

Ha bármelyikre is igennel válaszoltál, akkor ott van benned ez a tulajdonság és csak arra vár, hogy felébreszd…

 

 

A Végső Megoldás.. Izzadj! Rettegj!  Pánikolj! 

 

Minden amiről eddig beszéltünk csak arra szolgál, hogy rábírjon Téged a cselekvésre!

Arra, hogy..

..csökkentse a félelmet.

..növelje a bizonyosság érzését..

..iktassa ki a negatív meggyőződések által keltett érzéseket, amelyek eltántorítanak Téged a cselekvéstől…

 

Ez ugyanis a végső és egyetlen igazi megoldás!  Ha igazán magabiztos akarsz lenni, akkor ezt nem tudod kikerülni..  Új asszociációkra van szükséged, amelyek örökre ott maradnak Veled.

Annyiszor kell megmártóznod a félelemben, hogy az szinte már fizikailag fájjon..  újra meg újra brutális kihívások elé kell állítsd magad..  ..olyan feladatokba kell fejest ugranod, amire úgy gondoltad soha nem lennél képes..

 

Röviden ez a válasz a kérdésre.  Ez fogja megadni Neked, amit keresel.

Naná, hogy nem könnyű.  Nagyon nem.  ..de, valamit valamiért.

 

Nyilván kevesen fogják ezt megtenni.  Te is tudod.  Én is tudom.  Hallottam egyszer, hogy a fájdalmat nem tudod elkerülni.  Azonban választhatsz, hogy az önfegyelem vagy a megbánás fájdalmát kéred..

A különbség az, hogy amíg az önfegyelem sikerre visz és legendás jövőt teremt ( jelentsen az bármit számodra..) addig a megbánás előbb utóbb meggyilkol…

Akiknek van bátorsága az önfegyelmet választani és cselekedni azok megszerzik azt, amiről olyan sokan csak álmodnak..

 

.. a megingathatatlan magabiztosság érzését.

 

-TJ

Ui: Legyen tagja annak bennfentes, ELIT vezetőkből álló listának, akik minden héten 1 szervezetfejlesztéssel kapcsolatos ( a fentihez hasonló ) tudásanyagot kapnak.. Mindössze annyi a dolga, hogy kitölti a lenti űrlapot.. SOHA nem küldünk spam-et és bármikor 1 kattintással leiratkozhat. Ez egy nagyon klassz közösség és szívesen látnánk Önt is benne 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük