Teszt

Melyik Az Az Erő, Ami Visszahúz Minket A Komfortzónánkba, Így Nehezítve Meg A Változást És A Céljaink Elérését

..És Hogyan Cselezhetjük Ki Pillanatok Alatt

 

Liza 12 éve próbál lefogyni. A túlsúly már jó ideje minden napjára rányomja a bélyegét..   ..frusztrált miatta a munkahelyén.. ..a házasságában… ..még akkor is ha a gyerekekkel játszik..   Nem arról van szó, hogy nem próbálkozik. Szinte minden héten elkezdi a fogyókúrát..  Ismeri az összes diétát. Az összes edzőtermet a környéken. Mégis mintha egy láthatatlan erő húzná vissza a kövér énjéhez..

 

Peti egy menő autószalonban értékesít. Nem is rosszul, mert szinte minden héten elad egy autót. Vannak viszont kollégái, akik hetente hármat adnak el. Már lassan 5 éve szeretne a legjobb lenni.. ..részt vesz minden tréningen.. ..megtanul mindent amit kell..  ..többet tud az értékesítésről, mint bárki a környéken ( beleértve a 3x annyit értékesítő kollégákat is azokat is ) Mégsem tud heti egy autónál többet eladni…

 

 Tamás 4 éve házas. Szereti a feleségét, de egyre kevesebb szenvedély és intimitás van közöttük. Jól tudja, hogy túl sokat dolgozik és több időt kellene otthon töltenie. Ezzel szemben egyre több feladatra mond igent a munkahelyén és egyre több kérésre felel nemmel a feleségének..  

 

 

Èrdekes, nem ?!

Pedig a Nike is megmondta: “Csak csináld”

 

Apropó…  Liza, Péter és Tamás nem kitalált személyek..  hétköznapi emberek, pont mint Te vagy Én. Minden ember életében van egy szakadék a tudása és a tettei között. A sikered azon múlik mennyi része fog ennek a tudásnak megnyilvánulni a viselkedésedben…   

 

Liza tudja mit kellene ennie, mégsem teszi

Péter tudja hogyan adjon el többet, mégsem teszi

Tamás tudja, hogy otthon kellene lennie, mégsem teszi

 

Jó eséllyel a Te életedben is van olyan terület, ahol többet tudsz, mint megteszel..  ez pedig sokba kerül Neked.. nagyon sokba.

 

Az egyik legfontosabb dolog, amit megtanulhatsz az emberi viselkedésről: Az intellektuális tudás nem egyenlő a tényleges cselekvéssel..  ..az eredményeidet viszont a cselekedeteid hozzák létre. Pont.

 

Hogy miért ? Örülök, hogy kérdezed.

Vess egy pillantást az ábrára kérlek!

 

 

Ez az ábra az egyik legértékesebb dolog, amit az elmúlt években láttam!

 

Amint megérted az elméd működését, azt is megérted miért alakultak ki a jelenlegi eredményeid ( és mit kell tenned ha jobbakat akarsz )

 

 

Tudatos elme

 

Elméd ezen része érti ezeket a sorokat.. Ide gyűjtjük az információt és ide érkeznek be a külvilág ingerei. Az olyan képességek, mint a memória, a képzelőerő, a gondolkodás mind itt a tudatos részben lakik. ..és az akaraterő is..  Továbbá erre a részre fókuszál az iskola..  Sokszor teletömjük információval a tudatos részt, de ez nem azt jelenti, hogy alkalmazni is fogjuk ezt a tudást..  ( ezért vannak egyetemi tanárok, akik hiába tanítanak marketinget, soha nem adtak még el semmit ) Ahhoz ugyanis az információnak el kell érnie azt, amit úgy hívunk

 

 

Tudat alatti elme

 

 A szokásos gondolkodásmódod és viselkedésmintáid mind itt vannak elraktározva… elméd ezen része tele van meggyőződésekkel, amelyek kialakítják a világnézeted. A gondolataid képekké változnak a tudatos elmében..  amint ezek a képek érzelmekkel vegyítettek, elkezdenek leszivárogni a tudatalattidba és befolyásolják azt.. ..a képek amelyekhez érzelmileg kötődünk elkezdenek beépülni a viselkedésünkbe és előbb vagy utóbb szokássá válnak.

 

Pontosan így alakult ki a jelenlegi gondolkodásmódod és viselkedésed. ( ez persze gyerekkorban történt és akkor még nem voltál tudatában )  

 

Emlékszel még mi volt a cím ?  Melyik az az erő, amelyik visszahúz…   a jelenlegi kondicionálásod ereje az, barátom. A tudatos elméd tele van tervekkel és célokkal, de a viselkedésedet folyamatosan a tudatalattidban korábban megszilárdult minták uralják…

 

Kérlek olvasd el az előző mondatot mégegyszer!

 

“Nem azért bukunk el, amit nem tudunk, hanem azért, mert nem csináljuk, amit már tudunk”

Gary Halbert 

 

Test

 

A test egyszerűen az elme eszköze. Minden ami a tudatalattiba bekerül, ki kell fejeződjön a testen keresztül. Minél intenzívebbek az érzelmeid, annál többet cselekszel..  az érzelmek ugyanis nem más, mint a tested rezgése..  ha a rezgés elég erős..  a testnek muszáj mozgásba lendülnie… Gondolj egy alkalomra amikor igazán jó hírt kaptál! Lefogodom, hogy nem is tudtál ülve maradi. Járkálni, ugrálni kezdtél  és megakartad oszatni másokkal.. 

Megjegyzés:  Ha nem cselekszel eleget, akkor alkalmazhatsz önfegyelmet, de az előbb utóbb kimerül. Viszont ha elég nagy ötlet van az elmében, az befolyásolja a rezgésed és nehezebb lesz nem cselekedni, mint cselekedni…

A millió dolláros kérdés: hogyan érjem el, hogy az új gondolkodásmódom lesüllyedjen a tudatalattimba és automatikussá váljon az új, kívánt viselkedés ?

 

Mindössze 2 ismert módja van a régi kondicionálás megváltoztatásának.

 

  • Érzelmi behatás.
  • Ismétlés.

 

A következő posztban megbeszéljük hogyan használhatod őket és érhetsz el olyan eredményeket, amelyekre régóta vágysz.

Maradj erős!

 

Józsi

 

 

Ui: A fenti ábrát még Bob Proctortól tanultam, amit innen is köszönök neki.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük