Teszt

Így Segíthetsz A Csapatodnak Nyerő Szokásokat Formálni

Kedves Olvasó..

 

Látok cégeket akik, masszív összegeket költenek a munkatársaik képzésére.. látok olyanokat is ahol ez szinte tiltott.  Mind ismerünk olyan embert, aki látszólag mindent is tud az értékesítésről, gyakorlatban viszont semmit sem csinál.  Aztán vannak olyanok, akik soha nem tanulták, mégis lepipálnak mindenkit.. A kérdés tehát jogos.

Mégis mi különbözteti meg a gyenge csapatokat azoktól, akik felháborító sikereket érnek el ?  

Nos, ha bármit tanultam az elmúlt néhány évben, akkor az a következő..

 

A csapatod sikere egyenlő a csapattagok szokásainak minőségével

 

Amikor Sales-menedzserekkel beszélgetek gyakran mondom nekik, hogy fogadok meg tudod mondani melyik munkatársad milyen eredménnyel zárja majd a hónapot.  Ilyenkor általában mosolyognak és helyeselnek..  Nem meglepő.  Aki gyengén teljesít az szinte mindig gyengén teljesít.  Aki jól teljesít az szinte mindig jól teljesít.  Miért ?  Sokszor nem is a tudásuk miatt, sokkal inkább a szokásaik miatt..  Tudni nem elég.  Csinálni kell.

Elszomorít mennyi vezető használja a „csak csináld” filozófiát, miközben ők maguk is szenvednek az új szokások kialakításával.  A „csak csináld” működhet.  Viszont ha eddig nem működött, akkor valószínűleg ezután sem fog.

Persze én értem.  Amikor alkalmazok valamit, azért teszem, hogy elvégezze a munkát.  Nem ezért, mert képezni akarom.  Igaz.  A valóság sajnos nem ennyire fekete-fehér.

Ezt a blogot azért írom, mert szeretnék Neked segíteni és utána Te is segíthetsz nekik..

 

Íme 3 egyszerű módszer, amik segítenek új szokásokat formálni..

 

 

1) Vigyél bizonyosságot a helyzetbe.

Ez ugyanis az első olyan emberi szükséglet, ami befolyásolja a viselkedésünket.  Sokszor azért halogatunk és toporzékolunk egy helyben, mert túl sok a bizonytalanság a helyzet körül.

A legegyszerűbb módja az, ha kikötöd mikor és hol fogod az adott dolgot végrehajtani.  Ez tisztánlátást eredményez.  A tisztánlátás pedig egyenlő a bizonyossággal.  Amikor határozottan cselekszünk, akkor EGYETLEN határozott és tiszta kép él az elménkben, amihez szilárd és egyértelmű érzelmeket asszociáltunk.  Amikor nem vagyunk biztosak a dolgunkban.. halogatunk, akkor a kép és az ahhoz kapcsolt érzelmek is kétértelműek.  Ezen kell felülkerekednünk.

Sok más módja is van annak, hogy bizonyosságot vigyünk a képbe.. egyenlőre próbáld meg ezt a kettőt.  Döntsétek el mikor és hol fogjátok az adott dolgot végrehajtani.

 

2) Az érzelmek játéka

Amikor szokásokat akarunk kialakítani, akkor az elsődleges célunk, hogy végtelenül örömtelivé tegyük a cselekvést.  Ha ez nem történik meg, akkor sosem válik szokássá.  A kérdés hogyan tehetjük ezt meg egy olyan dologgal, amit egyenesen utálunk..

Egyszerű.  Az, hogyan érzünk valamivel kapcsolatban az sokkal inkább szubjektív, mint objektív.  Az érzéseink abból a jelentésből származnak, amit a dolognak adunk.. pontosabban megtanultunk adni.  Ez a jelentés, pedig többek között a meggyőződéseink függvénye.  Ha hisszük, hogy a hideghívás egyenlő mások zaklatásával és senki nem fogadja szívesen, akkor biztosan fájdalmas lesz felvenni a telefont..  Viszont ha változtatunk a meggyőződéseinken.. az érzelmeink is változni fognak.. ha azok változnak, akkor a viselkedésünk is fog..

 

3) Ne legyél saját magad ellensége

Az emberi agy nagyon érdekes szerkezet.  Folyamatosan tanul és összekapcsol dolgokat.  Helyeket és érzelmeket például.  Biztos tapasztaltad már amikor visszatértél a régi sulidba, mennyi emlék és érzelem tört a felszínre a „semmiből”.  Ezek az asszociációk folyton jelen vannak és „rángatnak” minket egyik érzelemből a másikba.  Különféle érzelmeket kapcsolunk a hálószobánkhoz.. a kanapéhoz a nappaliban.. a dolgozóasztalunkhoz.. stb stb..

Amint mondtam ha nincs kedved valamihez, nem vagy a megfelelő állapotban.  Ha nincs kedved edzeni.. változtass az állapotodon.. ha nincs kedved dolgozni, ugyanaz a megoldás..

A fent említett asszociációk viszont gyakran bekavarnak és olyan érzelmi állapotba juttatnak bennünket, amiben képtelennek érezzük a cselekvést.

Ha a kanapén pihenni és aludni szoktál, akkor NE ott fogj neki dolgozni..  Bölcs dolog ha egy helyen egy dolgot csinálsz.. így elkerülöd a kevert asszociációk kialakítását..

Ha a fogadalmad szerint hétfőtől minden nap 20 telefonos megkeresést csinálsz.. akkor jelölj ki erre egy fix helyet és egy fix időpontot.  Később ezek szolgálnak majd a kívánt állapot előcsalogatására.. Olyan automatikusan jön majd, mint ahogyan most a cipődet bekötöd..

 

Remélem segítettem.

 

Józsi

Ui: Mindössze egy szokásra vagy..

Uui: Legyen tagja annak bennfentes, ELIT vezetőkből álló listának, akik minden héten 1 szervezetfejlesztéssel kapcsolatos ( a fentihez  hasonló ) tudásanyagot kapnak..  Mindössze annyi a dolga, hogy kitölti a lenti űrlapot.. SOHA nem küldünk spam-et és bármikor 1 kattintással leiratkozhat. Ez egy nagyon klassz közösség és szívesen látnánk Önt is benne 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük