Teszt

Fenntartani A Motivációt

Kedves Olvasó,

 

Ha létezik bármi, ami közös azokban, akik sokra viszik a munkájukban, akkor az nem más, mint a KIELÉGÍTHETETLEN ÉHSÉG.

Éhség a tudásra.. a teljesítményre.. a fejlődésre.. Akiben ez megvan, az mindegy milyen akadállyal néz szembe.. előbb utóbb győzni fog.  Ezzel szemben akiből hiányzik, szinte mindegy mennyi segítséget kap.. mekkora szerencséje van..  vagy milyen lehetőségek veszik körbe, mindig lesz egy kifogása miért nem halad egyről a kettőre.

+ A motivált állapot eleve örömteli, ezért rengetegen sóvárognak utána.

A nagy kérdés.  Vajon született adottság ez, vagy bárki számára elérhető ?

Ha engem kérdez, akkor egyértelműen az utóbbi.  Az idegrendszerünk egyforma elvek alapján működik.. ha ez így van, akkor mindenki képes motivált állapotba kerülni..  A kérdés csak az: hogyan ?  Erre pedig több lehetőség is van, nézzük őket sorban.

 

Külső Ösztönzők

 

Ilyenkor igyekszünk olyan ( általában anyagi természetű ) célt kitűzni, amire rágondolva lázba jövünk.. az érzelmeink egyre intenzívebbé válnak és úgy érezzük cselekednünk kell..

Ez alapvetően jó működik.  A baj ezzel az ösztönzővel az, hogy felületes.  Hiába akarja valaki veszettül azt az autót, órát vagy bármi más játékszert.. valójában nagyon kevés embert képes ez hosszú távon motiválni..  Ki cserélné el az életét egy Ferrariért vagy egy Rolexért ?  Néhány napig jól működik, de amint jönnek a nehézségek.. a vágyunk is alábbhagy..

A cégek is használnak külső ösztönzőket a munkatársak motiválására.  Ez időnként nagyon jól működik.  A kulcsszó itt az időnként. Ha egy cég rendszeresen külső ösztönzőket használ ( ajándék utazás, kuponok stb ), akkor egy idő után a munkatársak anélkül már semmit sem akarnak csinálni.  Ráadásul ezeknek a mennyisége is limitált.  Sehol nincs végtelen mennyiségű profit, amiből végtelen mennyiségben lehetne osztogatni.

A külső ösztönzők működnek. Leginkább a kezdetekben van számottevő erejük.  Óvatosan kell azonban bánni velük.., mert ha túlzásba visszük, az visszafelé fog elsülni.

Ennél egy sokkal jobb megoldás, ha

 

A Motiváció Belülről Érkezik..

 

Ezt látjuk, amikor Messi vagy Ronaldo 1000%-ot nyújt a pályán és egyik gólt a másik után szerzi.  Szezonon kívül látjuk őket yachton nyaralni.. magángépen repülni.. Több millió dolláros autókat vezetni, de a pályán nem azért teljesítenek kiemelkedően, hogy ezt mind megengedhessék maguknak.  Számukra ezek csak melléktermékek.  Az érzelmi szükségleteik bőven kielégülnek akkor, amikor sikerül megszerezniük a labdát.. amikor gólpasszt adnak.. vagy amikor gólt szereznek.  Ők a játék kedvéért játszanak.. ..és valószínűleg akkor is csinálnák ha sokkal kevesebbet fizetnének nekik.  Sőt.  Csinálták is.  Élsportolók.. Rocksztárok.. Filmcsillagok..  Legendás vállalkozók.. A legtöbben évekig dolgoztak teljesen ingyen abban, amiben később elismert figurákká váltak.

Erre csak az hajlandó, aki valóban szereti azt, amit csinál.

Apropó.  Miért szeretünk bizonyos dolgokat és miért utálunk egyeseket ?

Erről már egy korábbi bejegyzésben szó esett, ezért most nem írom le újra.  Ide kattintva elolvashatja.

Lényeg a lényeg:  A motiváció hosszú távon csak akkor marad fenn ha a tevékenységben, amit végzünk kielégülnek az érzelmi szükségleteink.

Aki csak azért csinálja, amit csinál, mert akkor fogja tudni megvenni azt a __________, az számoljon azzal, hogy a motivációs szinte masszívan ingadozni fog és előbb utóbb kimerül.

 

Apropó..  Lehetséges  megszeretni valamit, ami idáig csak fájdalommal járt ?  ABSZOLÚT.

Legközelebb megbeszéljük hogyan.

 

Remélem segítettem.

 

Józsi

Ui:  Mindössze egy szokásra vagy..

Uui: Legyen tagja annak bennfentes, ELIT vezetőkből álló listának, akik minden héten 1 szervezetfejlesztéssel kapcsolatos ( a fentihez  hasonló ) tudásanyagot kapnak..  Mindössze annyi a dolga, hogy kitölti a lenti űrlapot.. SOHA nem küldünk spam-et és bármikor 1 kattintással leiratkozhat. Ez egy nagyon klassz közösség és szívesen látnánk Önt is benne 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük