Teszt

Felvidítani A Munkatársakat

Felvidítani a munkatársakat.. ( vagy bárki mást )

 

Mit tehetünk ha valaki, akivel törődünk úgy érzi ez élete legrosszabb napja ?  Hogyan robbanthatjuk ki az érzelmi mélypontból ? 😞

Hasznos ha tudjuk, mi hozza létre az érzelmeinket.. mert akkor máris sejthetjük mi megy végbe a másikban..

Az érzéseidet alapvetően 3 tényező határozza meg..

 

→ a fókuszod ( nem csak az számit mire fókuszálsz, hanem az is hogyan jeleníted azt meg az elmédben )

a tested használatának módja..

→ azok a szavak, amelyekkel a tapasztalatot leírod..

 

Így könnyű a dolgod.. pl egyszerűen elterelheted a figyelmét..

Vagy mégsem..  Ugyanis amikor valaki nagyon maga alatt van.. akkor a szép szavak nem sokat érnek.. legalábbis először..

Ha tényleg segíteni akarsz neki, akkor először RADIKÁLIS MEG KELL TÖRNÖD AZT A SÉMÁT, amiben van.. Pl.. ha valaki tényleg szomorú.. viszont hátulról leöntik egy pohár hideg vízzel.. akkor biztosan nem lesz szomorú egy pár pillanatra..

Érted a lényeget ?

Nemrég olvastam a következő esetet

 

Éjszaka egyedül sétált át a lány a parkon, amikor valaki hátulról egy kést szegezett a torkához..  Mint derült égből a villámcsapás.. erre biztosan volt felkészülve, de a támadó sem arra, ami ezután következett.

A lány ugyanis semmiféle félelmet nem mutatott és egyáltalán nem ellenkezett a férfival.  A támadó ezzel a szokatlan jelenséggel annyira nem tudott mit kezdeni, hogy egyszerűen faképnél hagyta a lányt és eltűnt a helyszínről.  A lány gyakorlatilag egy karcolás nélkül menekült meg.  Mi történt itt valójában ? Mitől párolgott el a férfi dühe egy pillanat alatt ?  Egyszerű.  Annyira  VÁRATLAN volt a viselkedés, hogy az érzelmi sémája ( düh, harag ) valósággal darabjaira hullott. Már kedve sem volt az egészhez..

Ez a sémamegszakítás ereje..

Apropó. Miért nem félt a lány ? Azért, mert volt egy betegsége és ami miatt képtelen volt félelmet érezni.. ( az ezért felelős agyi területei roncsolódtak )

 

Ismerek olyan pszichiátert, akit ha olyan ember hív fel, aki éppen öngyilkos akar lenni.. akkor meg sem próbálja lebeszélni.  Elmondja neki hányadik lesz az évben.. mire számíthat. stb stb.

Mit gondolsz mi történik ekkor ?  A páciens totál összezavarodik.  El sem akarja hinni amit hall.. ( ő vigasztaló szavakra, megosztatlan figyelemre és könyörgésre számított )   Ehhez képest “meg sem próbálták lebeszélni.”  Ez pont elég ahhoz, hogy megszakadjon a sémája és eltűnjön az öngyilkosságra késztető érzelem.

 

Szinte minden változás mintamegszakítás..  A legjobb rész: Ha elégszer sértesz meg egy sémát, az egyén képtelen lesz visszatérni hozzá.

 

A kulcs a VÁRATLAN tett. Ha olyat teszel, amire a másik számít, az nem fog működni, legyen az bármennyire felháborító.

Szóval.  Legyél kreatív. Ha segíteni akarsz annak, aki maga alatt van.. többre lesz szükséged, mint a sémájának a szétrombolása.. de kezdésnek ( ahhoz, hogy egyáltalán meghallgasson )  elengedhetetlen.

 

Remélem segítettem.

 

– Józsi

Ui: a pohár hideg víz tényleg jól működik 🙂

Uui: Legyen tagja annak bennfentes, ELIT vezetőkből álló listának, akik minden héten 1 szervezetfejlesztéssel kapcsolatos ( a fentihez  hasonló ) tudásanyagot kapnak..  Mindössze annyi a dolga, hogy kitölti a lenti űrlapot.. SOHA nem küldünk spam-et és bármikor 1 kattintással leiratkozhat. Ez egy nagyon klassz közösség és szívesen látnánk Önt is benne 🙂