Teszt

Charles Darwin Üzenete A Magyar Cégvezetőknek

Kedves Olvasó,

 

Darwin a következőt mondta egyszer“Nem a legerősebb faj lesz a túlélő, nem is a legintelligensebb, hanem az, amelyik a leggyorsabban reagál a változásokra”

[ Piros pont ha az előző posztból ismerős ez az idézet ]

Miért hozom ezt fel ?  Azért, mert jelenleg is masszív változások zajlanak az üzleti élet számos területén.  A digitalizáció térhódítása.  A robotika elterjedése.  Egész iparágak eltűnése és újak megjelenése..

Darwin idézete alapján:  „Az lesz a túlélő, aki a leggyorsabban reagál ezekre a változásokra.”

..de mit jelent reagálni ?  Bizonyára nem elég tudomást szerezni valamiről..  cselekvésre is szükség van.

 

A gondok pedig pontosan itt kezdődnek

 

Az információ korában sokszor keresnünk sem kell.. ha igen, akkor pillanatok alatt válaszokat találunk.  Viszont ennek az információnak a hatására változtatni a viselkedésünkön már egészen más tészta..

A legtöbb cégnél egyenlőre emberek dolgoznak és nem robotok.  Egy robotot könnyű új viselkedésre programozni.. Az embereket „egy kicsit” nehezebb..

Számos cég pontosan ugyanazzal a kultúrával – szokásrendszerrel üzemel, mint 30 évvel ezelőtt..  Tonnányi pénzt költenek a legújabb technológiára.. modern berendezésekre.. csak éppen a vezetők és a munkatársak „megújítására” nem..

A környezetben beállt változások új szokásokat igényelnek.. Akik ugyanazt csinálják, mint 30 éve, azok előbb utóbb kiesnek a játékból.  Az egykor hatékony szokásaik egyre kevésbé eredményesek.. Pedig lehet, hogy csak apró változásokra lenne szükség..

Gondolj csak bele milyen gyakran frissíti magát a telefonod.  Miért ?  Azért, hogy naprakész lehessen.  Ha nem így tenne, akkor valószínűleg le is cserélnéd egy olyanra, ami megfelel a kor kihívásainak.

A frissítés a mi esetünkben a szokásainkon való változtatást jelenti ( és a szokásaink alatt meghúzódó meggyőződésekét is )

Persze ezt könnyebb mondani, mint megcsinálni..

Itt egy kis segítség hozzá.

 

Józsi

Ui:  Mindössze Egy Szokásra Vagy..

Uui: Legyen tagja annak bennfentes, ELIT vezetőkből álló listának, akik minden héten 1 szervezetfejlesztéssel kapcsolatos ( a fentihez  hasonló ) tudásanyagot kapnak..  Mindössze annyi a dolga, hogy kitölti a lenti űrlapot.. SOHA nem küldünk spam-et és bármikor 1 kattintással leiratkozhat. Ez egy nagyon klassz közösség és szívesen látnánk Önt is benne 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük