Teszt

A Bizalom 5 Építőköve

Kedves Olvasó,

 

Az alábbi bejegyzés azt az 5 rövid, ( de annál velősebb ) cikkemet tartalmazza, amelyeket egy héten keresztül posztoltam a Linkedin-en.  Semmi másról nem szól, mint arról, hogyan ébreszthetsz villámgyorsan bizalmat.. még totál ismeretlenekben is..  Komolyan.

A bizalom minden emberi kapcsolat alapja.  Nélküle sem a párkapcsolatok, sem az ületi kapcsolatok nem működnek.   Kövesd ezt az 5 alapelvet és kiemelkedően jó leszel a kapcsolatok terén..

#1 poszt

 

Hogyan lehetséges 100%-ban megbízni egy számunkra ismeretlen emberben ? ..és miért nehéz sokszor valakiben, akit már évek óta ismerünk ?

Adott a millió dolláros kérdés: Mi a bizalom VALÓDI forrása ?

Egy idegen emberben csak akkor tudok megbízni ha hiszem, hogy az céljai megegyeznek az enyémmel. Más szóval.. ahhoz, hogy ő jól járjon.. segítenie kell engem ugyanebben.. 💡
🎈 Ezért is sokkal nagyobb a bizalmatlanság ( általában ) egy hagyományos főnök-alkalmazott kapcsolatban.. mint például egy network marketing hálózatban..

A bizalom egyik építőköve tehát a SZÁNDÉK..

Tanulság ?

Ha szeretnéd, hogy bízzanak benned, akkor mutasd meg nekik, hogy ÉRDEKEDBEN ÁLL az ő sikerük…

 

#2 Poszt

A bizalom II. építőköve..

 

Tegnap a szándék fontosságáról beszéltünk.. “Egy idegen emberben csak akkor tudok megbízni ha hiszem, hogy az céljai megegyeznek az enyémmel. Más szóval.. ahhoz, hogy ő jól járjon.. segítenie kell engem ugyanebben..” Így győződöm meg az ő szándékáról..

A II. építőkő az ÁTLÁTHATÓSÁG. Ez annyit jelent, hogy minden olyan információhoz hozzáférnek Velünk kapcsolatban, aminek hiánya bizonytalanságot gerjesztene az irányunkba.. 😬

 

⎨PRO TIPP ⎬ A bizalom végülis a bizonyosság és a kapcsolódás szükségletét elégíti ki.. így bármi, ami növeli ezt a kettőt.. az növeli a bizalmat is.. 🤫

 

Ha egy cégről kevés információ áll rendelkezésre.. nincs honlapja.. nincs fenn a közösségi médián.. az bizalmatlanságot szül.. ( akár tetszik akár nem )  Ha egy munkatársjelölt nem beszél az előző munkahelyéről.. magáról.. egyenesen titkolózik, akkor nincs átláthatóság.. és nincs bizalom..

Az ÁTLÁTHATÓSÁG ( nincs titkolnivalóm ) rendkívül erőteljes eszköz az irántunk érzett #bizalom felturbózására..

Bölcsen használd..

 

#3 Poszt

 

Az átláthatóság és a szándék után ma a bizalom III. építőkövéről beszélünk. Ő nem is lehetne más, mint…

.. a kompetencia ( aminek elsősorban a munka és nem a személyek közötti kapcsolatokban van jelentősége )

 

Minél nagyobbra nő egy vállalkozás, annál több dolgot kell delegálni a vezetőknek.. Ha ezek a vezetők nem gondolják kompetensnek a munkavállalókat, akkor nem lesz meg a #bizalom.. ha nem lesz meg a bizalom, akkor jön a folytonos kontroll és ellenőrzés.. Ez sok stressz és fejfájás forrása.. + veszettül lassítja a folyamatokat.

A psziché jellemzője, hogy masszívan túlbecsüli mások mennyire vannak tisztában a mi érzéseinkkel és képességeinkkel.. Saját maga számára ezek nyilvánvalóak, de meg lesz lepődve másoknak mennyire nem..

 

Mindegy, hogy vezető vagy sem. Ahhoz, hogy megbízzanak Önben ( legalábbis a munka területén ) Kommunikálnia kell, hogy igenis kompetens

Ne gondolja, hogy ez mindenkinek nyilvánvaló..

 

#4 Poszt


Szándék. Átláthatóság. Kompetencia. Íme a negyedik összetevő.. 
Megbízhatóság. Ami annyit jelent, hogy amikor azt mondod ezt és ezt megteszed, akkor valóban így is lesz. Akire lehet számítani abban értelemszerűen jobban bízunk, mint abban, aki csak a száját jártatja.Ha úgy érzed valaki kevésbé bízik benned.. ..vagy Te bízol kevésbé valakiben, akkor ideje megvizsgálni a megbízhatóság faktorát..

Ez képes a már meglévőt lerombolni, de arra is, hogy a semmiből építse fel..

Használd bölcsen.

 

#5 Poszt

———————————————-
Szóval ezek lettek volna..
Remélem hasznosnak találtad őket és kipróbálsz közülük néhányat..

Józsi

Ui: Mindössze egy szokásra vagy..

Uui: Legyen tagja annak bennfentes, ELIT vezetőkből álló listának, akik minden héten 1 szervezetfejlesztéssel kapcsolatos ( a fentihez  hasonló ) tudásanyagot kapnak..  Mindössze annyi a dolga, hogy kitölti a lenti űrlapot.. SOHA nem küldünk spam-et és bármikor 1 kattintással leiratkozhat. Ez egy nagyon klassz közösség és szívesen látnánk Önt is benne 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük