Teszt

A Saját „Sztorink” Lélegzetelállító Hatalma

Kedves Olvasó..

 

Van néhány számadat, amiket nem számít hányszor látok, újra meg újra megdöbbenek rajtuk…

Íme:

 

  • A magyar emberek 60%-a túlsúlyos.. és csaknem 30%-a elhízott.  ( Mi vagyunk Európa legkövérebb nemzete )

 

  • A felnőtt lakosság több, mint 20 %-a a mai napig dohányzik..

 

  • A lakosság jelentős része változtatni szeretne az életén, a legtöbben mégsem lépnek egyről a kettőre..

 

  • Az újévi fogadalmak 92%-a már az első hónapban elbukik..

 

Miért döbbenetesek ezek az adatok ?  Vegyük őket újra egy kicsit más perspektívából..

 

  • Minden ember tisztában van az elhízás egészségügyi kockázatával és kivétel nélkül mindenki utál kövér lenni… és mégis.. A magyar emberek 60%-a túlsúlyos..  és csaknem 30%-a elhízott.  ( Mi vagyunk Európa legkövérebb nemzete )

 

  • Minden egyes dohányos tisztában van mibe kerül a dohányzás.   Egészségügyileg.  Szociálisan.  Mégis.. A felnőtt lakosság több, mint 20 %-a a mai napig dohányzik..

 

  • Talán a legtöbb embernek nincsenek precízen megfogalmazott, írásba foglalt céljai, de attól még van elképzelésük mit akarnak és mit kellene tenniük ( első lépésként ) az induláshoz… és mégis.. A lakosság jelentős része változtatni szeretne az életén, a legtöbben mégsem lépnek egyről a kettőre..

 

  • Azért tűzünk ki újévi fogadalmakat, amikor határozott szándékunk azt betartani.. mégis.. Az újévi fogadalmak 92%-a már az első hónapban elbukik..

 

Mi ez ha nem rejtély ?

 

Egyáltalán mi köze ennek az üzletfejlesztéshez ?

 

Minden.  ..és annyira nem is rejtély..  legalább is annak nem, aki érti az elme működését.

Az egyik legfontosabb dolog, amit Tőlem tanulhat az a következő.. A tudásunk nem egyenlő a cselekedeteinkkel.. Legalább is nem feltétlen egyenlő..

Hiszen az elhízott tudja, mennyivel kellene kevesebbet ennie.  A dohányos tudja mibe kerül ha folytatja..  ..de ez a többséget nem állítja meg..

Az Ön értékesítő is tudják hogyan adjanak el többet.. A munkatárs, aki rendszeresen késik jól tudja mikorra kell megérkeznie..  Sokan tudják mire kellene nemet mondaniuk, mégis vonakodnak azt megtenni..

Ön is tudja.. én is tudom.  Az eredmények akkor fognak javulni, ha a tudásukat sikerül átültetni a viselkedésükbe..

A millió dolláros kérdés..  Honnan ez a szakadék ?

 

Nos, a probléma a tudatos és a tudatalatti elme különbözőségéből ered..  A hétköznapi tudásunk a tudatos elmében „lakik”, míg az érzelmeink a tudatalatti végtelen birodalmában.  ..és a 2 közül mit gondol melyik állít meg bennünket.. ?

Így igaz.  Az érzelmeink. 

 

Mindegy, hogy lefogyni szeretne.. a dohányzástól megszabadulni.. vagy többet értékesíteni..

 

Az érzelmei fogják előre vinni és az érzelmei fogják megállítani

 

Emlékszem évekkel ezelőtt hallottam egy idézetet, ami akkoriban üres motivációs dumának tűnt..  Íme:  „ Az egyetlen dolog, ami megállít Téged a céljaid elérésében, az a sztori amit arról mondasz magadnak, hogy miért nem vagy képes azt elérni”

Ma már értem miért nem is olyan ”üres” ez a kifejezés.  Szentül hiszem, hogy a sztori, amit magunknak mondunk felelős mind a haladásunkért mind a stagnálásunkért..

Miért ?  Azért, mert ez a sztori érzelmeket szül..   ..ezek az érzelmek pedig.. szóval tudja.

 

Íme egy tökéletes példa:  Én az emberi viselkedés megszállottja vagyok.  Az elmúlt 9 évben már majdnem 1000 könyvet olvastam a témában, mégis egyre nehezebb kielégíteni a tudásra való éhségem.  Képes voltam megszüntetni a saját dadogásom ( holott híres pszichiáter szakorvosok sem tudtak benne segíteni ) .  Képes voltam lefogyi.. és azt megtartani. Az önbizalmamat a béka feneke alól egészséges szintre emelni..  Pontosan tudom miért tesszük, amit teszünk és miért nem tesszük meg azt a sok mindent, ami egyébként a hasznunkra válna.

 

Végül úgy döntöttem ( amíg nincs meg a mester diplomám ), vállalkozások, cégek munkatársainak segítek meggyilkolni a régi szokásaikat és kialakítani azokat amelyek segítik őket a céljaik elérésében.  Mindennél jobban hiszem, hogy ez a legfontosabb dolog, amit egy tulajdonos megtehet..  Ez a leghatékonyabb dolog, amit egy tulajdonos megtehet..  és ez a legjövedelmezőbb dolog, amit egy tulajdonos megtehet..

 

Mégis hónapokig halogattam

 

Miért ?

Azért, mert a sztori, amivel magamat ámítottam elbátortalanított.  Viszont, amint lecseréltem, haladni kezdtem.  A sztori semmi több, mint egy „meggyőződések láncolata”.

A korlátozó sztorim szerint az embereket nem érdeklik a posztjaim..  unalmas vagyok..  nincs pénzük és igényük az enyémhez hasonló tréningekre..

Az új sztorim szerint:

Amit csinálok az minden vállalkozás sikeréhez elengedhetetlen.  Bárki is vegyen részt a tréningjeimen annak tonnányi értéket tudok adni.  A vezetők fejlődést akarnak.  A fejlődéshez a szokásokon keresztül vezet az út.  Mások fele ennyi tudással sikeresek és az emberek imádják őket.  Akkor nekem ugyan miért ne menne..

 

Amint megváltoztattam a sztorimat.. lelkesedni és hinni kezdtem.  ..és nem utolsó sorban cselekedni.

A korlátozó meggyőződések nyilván nem tűntek el azonnal, de nem is kell nekik.  Mindenkinek vannak egymással ellentétes hiedelmei..  Amelyikre fókuszálunk az fog előtérbe kerülni..

 

Önt megállítja vagy támogatja az a sztori, amit magának mond ?

Tudja mit kell tennie..

 

Józsi

Ui:  Mindössze egy szokásra van.

Uui: Ui:  Legyen tagja annak bennfentes, ELIT vezetőkből álló listának, akik minden héten 1 szervezetfejlesztéssel kapcsolatos ( a fentihez  hasonló ) tudásanyagot kapnak..  Mindössze annyi a dolga, hogy kitölti a lenti űrlapot..  SOHA nem küldünk spam-et és bármikor 1 kattintással leiratkozhat. Ez egy nagyon klassz közösség és szívesen látnánk Önt is benne 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük